Junior Journalist 2021-2022

Eerste plaats: Cilou Roosen Klas: 6L ‘t Scholeke Molenbeek-Wersbeek
De wereld na 2030

nu : Hallo, ik ben Elara. Ik ben 19 jaar en ik woon in Canberro, een klein afgelegen dorpje, niet ver van de grote stad. Ik woon alleen in een klein appartement. Ik dacht dat ik zoals elke dag wakker werd, maar ik was opeens in een heel groot gebouw. ik keek door het raam en zag dat er  geen mensen waren, ALLEEN robots op straat. Ik had een robotachtig pak aan met een naam op. Nu was ik Trixi. Ik ging naar buiten en vroeg welk jaar het was. Robot 1269 zei: ‘ You are  in 2050.’ Ik ging naar het centrum en wat ik zag was ongelooflijk. Ik zag een groot gebouw van 200 verdiepingen. Op elke verdieping zag ik een robot. 1 robot die eten klaar maakte,… Er is ook geen vlees meer. Alleen insecten, groenten, fruit, noten en vegan zeevruchten. Om te drinken was er granensap, water en plantensap. Ik bestelde bij de balie, bij robot 5146, 1 portie gerookte noten en wat insecten. Het was best lekker. Toen ging  ik een snack kopen in de supermarkt. Er waren geen rijen meer. Er waren projectieschermen en daar stond het eten op. Toen ik een snack had gehaald was ik moe dus ging ik op zoek naar een plek om te slapen. Ik vond een groot hotel dat, zoals je al kan raden, uitgebaat werd door robots. Ik ging naar binnen en vroeg aan robot 3714 waar de kamers waren. De robot zei: “Room 243 is for you, thank you. “ Ja, in deze tijd spreekt iedereen Engels en alleen maar Engels. Ik ging naar mijn kamer en viel direct in slaap. De volgende dag ging ik na het ontbijt shoppen voor een nieuwe technowatch en andere zaken.

Toen ik al veel gekocht had, ging ik naar het spaceships station. Dat was een plek van waar je in een raket of ruimteschip naar verschillende planeten kon vliegen. Op grote borden stond naar welke planeten je kon vliegen. Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Mercurius,  … De dichtstbijzijnde planeet was Mercurius. Dat was maar 14 dagen vliegen. Dus ik dacht waarom niet? Er was een vlucht binnen 10 minuten. Er kwam een robot aan die zei: “Hello, i am your personal helper.” (Hallo, ik ben jouw persoonlijke helper.) Ik mocht hem een naam geven en dan kreeg hij voor zijn nummer een naam. Al snel had ik een idee. Ik noemde hem Nestor 4223. Hij gaf mij een ruimtepak en ik trok het aan. Vervolgens konden we vertrekken. Ik stapte in de MERCURIUS-058 en hij telde af: 3,2,1 BOEM!!! En we waren vertrokken. In het ruimteschip waren er 25 kamers, een chill room en een superdeluxe keuken.

(2 weken later…)

Het ruimteschip begon weer af te tellen: 3,2,1 BOEM!!! Yes, we waren geland op Mercurius. Mijn robot en ik stapten uit. Er was een groot bad met warm water om in te zwemmen. En er waren bubbels om in te slapen of je kon er voor kiezen om in een vliegend bed te slapen. Er waren ook activiteiten zoals: vliegen of stenen kappen. Als je in een vliegend bed sliep kon je naar de sterrenhemel kijken. Ik werd de volgende dag wakker en ging van de 3D- voedselprinter een pizza eten. Daarna ging ik zwemmen en activiteiten doen. Jammer genoeg moest ik straks terug naar de stad. Ik moest naar school om een beroep te kiezen en te leren. We stapten terug in het ruimteschip. Opeens was er een oorverdovend alarm. ALARM ALARM!!!!!! Iedereen begon te schreeuwen en in paniek rond te lopen. Maar de deuren van het ruimteschip gingen op slot en het vloog weg, zonder iemand erin. Opeens zag ik een UFO. De UFO landde en er kwamen ALIENS uit. Ze pakten een paar mensen mee, onder andere MIJ !!!! Ze namen me mee naar hun geheim lab. Ze vroegen: “? lesdoev eilluj eilluj nelah raaW.” “Ik weet het!”, zei ik, ze praatten omgekeerd. Wat ze wilden zeggen was: “Waar halen jullie jullie voedsel?” Iemand antwoordde: “! edraa ed po.”  De aliens knikten naar elkaar en lieten ons los. We wisten niet wat ze van plan waren maar opeens ging het ruimteschip open en ze duwden ons eruit! Aaaaaaa! We vielen recht op de top van het gebouw van 200 verdiepingen. Toen kwam een helikopter ons redden en we waren terug beneden. Ik ging terug naar het hotel en ging een portie zeevruchten eten. De volgende dag ging ik naar school om een beroep te kiezen. Ik wou graag afval designer of astronaut worden. Ik fietste met de elektrische fiets naar school. En daar moest ik naar ROOM 14. Ik koos uiteindelijk voor… astronaut!!! Opeens hoorde ik een luide knal. Ik keek door het raam en zag dezelfde UFO als  toen ik op Mercurius was. Hij landde en ze zeiden: “neorg , neorg , neorg.” Dat betekende “groen, groen, groen” Ze wouden de natuur terug: weg met technologie! Weg met computers! Weg met alles wat er iets mee te maken had !!!! Opeens viel de stroom uit. Heel de stad was donker en leeg. Iedereen kwam naar buiten en protesteerde. Maar dat hield de aliens niet tegen. Ze vielen heel de stad aan! Met duizenden tegelijk. Zo ging het nog een maandje door totdat alles verwoest was. Opeens kwam er een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Alles was zwart, donker, leeg en koud toen er een plantje verscheen want alle andere planten, groenten en fruit waren verwoest. Het plantje was een klavertje 4, dat stond voor geluk. Iedereen was zo verbaasd dat op die koude planeet opeens 1 klein plantje verscheen. Daarom wou iedereen hetzelfde: een goede en gezonde planeet.

( 1 jaar later )

Onze planeet is de mooiste planeet die er bestaat, want nu heel veel elektronica weg is, komen er veel meer dieren, planten en zijn er veel meer voor velden om groenten, fruit en granen op te zaaien.

                                 Onze planeet is nu perfect!

Groetjes van trixi en Nestor 4223!

                                                        Tot de volgende !

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.