Junior Journalist 2021-2022

Tweede plaats: Ayra Vanderborght – ’t Minnepoortje Assent
Het Geheime Portaal

n een klein stadje, in een knus huis woon ik met mijn gezin. Het was een donkeren vrijdag avond. Mijn papa, mama en de katten zaten beneden. lk lag boven in mijn bed en was nog wakker. Plots hoorde ik een hele harde knal, BOEM ! lk sprong uit mijn bed en liep naar mijn raam. Eerst zag ik niks, maar dan in de verte zag ik iets schitteren. Morgen ga ik naar buiten en kijken wat het is. De volgende morgen liep ik naar beneden en gaf mijn twee snoezige katten een dikke knuffel en liep verder naar buiten. lk liep tot vanachter en zag rechts mijn buurrneisje staan. Ze heet Lotte. Lotte vroeg aan mij, wat doe je ? lk vertelde wat er gisteren gebeurd was en ze wilden graag mee komen kijken. Korn dan rnaar rnee zei ik. Toen we vanachter waren zagen we niks. We rnoeten goed zoeken Evi, zei Lotte. 0, even buiten het verhaal. lk ben Evi. Sorry dat ik me ben vergeten voor te stellen. Maar nu terug naar het verhaal. Opeens zag ik iets glimmen. Zou het dit zijn Lotte? Een edelsteen? zei Lotte. rnisschien wel.
lk raakten de edelsteen aan. FLITS! lk wist niet wat er gebeurden rnaar ik dook naar achter en Lotte deed net het zelfde.

Doen we onze ogen open deden zagen we een portaal en voor we het wisten werden we door het portaal gezogen. Aan de andere kant van het portaal was het danker. Lotte nam me stevig vast en trilde. lk zal je beschermen Lotte, wat er ook gebeurd.
EVI KUK! Wat is er Lotte? ER IS LICHT. Waar? DAAR! 0 ja, nu zie ik het ook. Korn Evi we gaan kijken. Toen we eindelijk bij de uitgang kwarnen werden we even verblind door het licht maar teen riep Lotte, KUK!

Samen zagen ze in de verte een grote stad. De Wolkenkrabbers zijn nag hoger dan de wolken en er lijken wel bossen te groeien op sommige verdiepingen. Zie jij ook die puntjes die rond de gebouwen vliegen vroeg Lotte aan Evi. Wacht eens, dat zijn auto’s die daar rondvliegen. OEI kijk uit, er komt hier net eentje over vliegen. Lotte en Evi bukte zich snel. Dat is raar zei Lotte, er komt geen uitlaatgassen uit de vliegende auto. Oat heb je goed gezien Lotte. lk denk dat ze geen brandstof gebruiken en dat is beter voor de natuur. En kijk Evi, nu de auto’s kunnen vliegen zijn er geen wegen meer. Nu kan de natuur overal groeien. Samen keken Lotte en Evi naar grote velden vol met schattige schaapjes en bossen vol met diertjes. Lotte en Evi liepen nu naar de stad. Hey Lotte, zie je dit ook? ledereen is gelukkig en loopt lachend rand. Evi vroeg aan een leuke jongen waarom iedereen zo blij is. Wei zei de jongen, we kunnen doen wat we maar willen. En dat komt omdat we niet meer hoeven te werken. Al het werk wordt door robots gedaan. Nu heeft iedereen weer tijd voor elkaar en kunnen we leuke dingen samen doen.
Dank jewel voor de uitleg, zei Evi, en ze liepen verder. Op de hoek stond een grote machine. Wat is dat zei Lotte? Samen gingen ze op onderzoek. Er stonden mensen bij een luikje en vroegen iets aan de machine. Ze hoorde een klein meisje vragen aan de machine, mag ik een teddy beer? En met veel biep biep gaf de machine een teddy beer aan het kleine meisje.

Evi liep naar de machine en vroeg aan de machine of ze een ijsje kon kopen. Kopen? Vroeg de machine. Evi zei, moet ik dan niet betalen voor het ijsje? Nee, zei de machine, geld bestaat niet meer biep biep, daardoor is niemand arm of rijk en iedereen gelijk biep biep.
Samen kregen Evi en Lotte een lekker ijsje, waar je bij elke lik de smaak proefde waar je aan dacht. Lotte had dorst gekregen van het ijsje en vroeg aan Evi of ze een flesje water wou vragen aan de machine.
Tuurlijk, zei Evi, en ze liep huppelend naar de machine. En vroeg of ze ook nog een flesje water kon krijgen, met een papieren rietje. En de machine zei biep biep biep biep biep
Tijd om op te staan Evi, riep mama, en zet die wekker eens af.

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.