Junior Journalist 2021-2022

Derde plaats: Goos De Troch L5B – GBS De Verrekijker, Bekkevoort
De dierenvrienden en het kristal

En toen eindigde hun avontuur …

Hier zitten ze dan in het ruimteschip onderweg terug naar de aarde van de planeet, Naturia. Moe van de zoektocht naar een nieuw kristal om de levensboom te redden.  De levensboom die de aarde voorziet van zuurstof voor alle levende wezens. De boom die wetenschappers hebben moeten maken om de aarde te redden omdat met de technologische vooruitgang de zuurstof op aarde verdween. 

Het begon, toen Puk een week geleden wakker werd.  Ze schudde haar vacht en kwispelde met haar staart. Klaar voor een nieuwe dag. Maar dit bleek al snel geen gewone dag te worden. Ze stak haar snoet in de lucht, ademde eens diep in en keek bedenkelijk in het rond. De lucht voelde anders dacht ze bij zichzelf. Ze snuffelde nog wat in het rond maar besloot na een tijdje op zoek te gaan naar een lekker hapje. Na een uitgebreide maaltijd uit een container zette ze haar tocht verder.
Ze liep door de stad en alles zag er gewoon uit. Een dag als alle andere dagen. Gezellige drukte, maar niemand leek op te merken dat de lucht toch anders voelde. Puk liep door tot aan de rand van de stad waar Quin woonde.
Quin was haar beste vriend.
In tegenstelling tot Puk die graag op zichzelf is en ervan genoot om rond te dwalen in de stad, leidde Quin een luilekker leven. Zijn maaltijden staan elke dag klaar, hij geniet van alle aandacht, is altijd vrolijk en gek op zijn baasje.

Quin was blij met de komst van zijn beste vriendin, maar keek al even bedenkelijk als Puk die ochtend had gedaan. Er is iets fout met de lucht en de andere dieren die bij Quin wonen merkten het ook. Flappie, Stampertje en Knabbeltje de konijnen voelde zich onrustig. Schiltie en Rikkie de schildpadden, sliepen nog steeds, de schapen bleven blaten, de poezen hadden zich verstopt en de kippen hadden geen eieren gelegd. En dat doen ze normaal elke ochtend.

Er moest iets fout zijn met de levensboom die sinds enkele jaren voor zuivere lucht zorgt. En dat was inderdaad zo. Het kristal van de levensboom was oud en verloor aan kracht. En zo moesten ze op avontuur om een nieuwe kristal te vinden.

Het ruimteschip, daar hadden de wetenschappers voor gezorgd en na twee dagen vliegen, landen ze op planeet Naturia. Hier moesten ze op zoek haan naar het nieuwe kristal.
Die konden ze terugvinden in de Bangou grotten, waar de mooiste en krachtigste kristallen zich vormden.
De planeet Naturia werd bewoond door de Naturians die de kristallen zwaar bewaakte.
Puk en Quin moesten een plan bedenken om de Naturians af te leiden om zo in de grotten te komen om een kristal te bemachtigen, maar eerst moesten ze nog een dag lopen voor ze de grotten zouden bereiken. Onderweg kwamen ze planten en dieren tegen die ze nog nooit hadden gezien. Ze genoten van de natuur en waren verbaasd  over de zuivere lucht op de planeet.
Naturia was eigenlijk wel een fijne plek. Er was voldoende eten, de meertjes en rivieren waren helder blauw en alles leek er rustig. Na een lange tocht bereikte ze eindelijk de grotten.

Ze verborgen zich tussen de struiken en zagen hoe de Naturians de wacht hielde voor de grotten. Ze waren bang om betrapt te worden en besloten om ‘s nachts de grot in te sluipen.
Ze wachten en wachten tot het donker werd. Toen kwamen ze stilletjes uit hun schuilplaats en slopen richting de grot. Alles verliep goed toen plotseling een Naturain uitschoof over zijn bananenschil. De vrienden moesten zo hard lachen dat ze betrapt werden.

Nu gingen ze zeker opgesloten worden en zou het leven op aarde sterven omdat ze de kristal niet konden bemachtigen.

De Naturians namen de vrienden mee naar de oppernaturian waar ze moesten uitleggen wat ze precies kwamen doen. Puk vertelde heel het verhaal over dat lucht anders voelde op aarde en over de levensboom. De oppernaturian luisterde geïnteresseerd en geduldig. Nadat Puk klaar was met haar verhaal besloot de oppernaturian om te helpen.
Hij gaf de vrienden een kristal en nodigde hen uit op een groot feest. Puk en Quin konden het niet geloven. Ze waren zo bang geweest en dachten dat ze opgesloten gingen worden. Maar dit was fantastisch. De levensboom was gered, en het leven op aarde ook.

Na het feest bedankten ze de Naturians en keerde ze terug naar het ruimteschip.


Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.