— UITGESTELD —

Daguitstap Noorderkempen – 15 juni 2024

Bezoek aan de Noorderkempen op zaterdag 15 juni 2024 (met autocar).

Programma:
*** Starten doen we in Turnhout, we maken er samen met een stadgids een thema wandeling “Rondom prison ”genaamd. We gaan langs de gebouwen en plaatsen die verband hebben gehad met de geschiedenis van de rechtspraak die ons herinneren aan volkse gebruiken. Vanuit de samenleving stellen we ons de vraag hoe we omgaan met misdaad, straf en herstel, nu en in de toekomst. Het is een verbindend traject rond het dagelijks leven binnen en buiten de gevangenis met elkaar.

*** Middagmaal: soep en hoofdgerecht, in een plaatselijk brasserie in de omgeving.

***Bezoek aan Tabloo. Het is een gloednieuw bezoekers- en ontmoetingscentrum in Dessel, de absolute blikvanger is de interactieve expo met als thema radioactiviteit. Het thema wordt zowel vanuit wetenschappelijke als vanuit maatschappelijke invalshoek benaderd. Samen met een deskundige gids verkennen we de expo die erg interactief is en geen minuut voor verveling zorgt. Je hoeft echt geen wetenschappelijke kennis bezitten. Alles is visueel goed uitgewerkt. Je kan al eens een kijkje nemen op: www.tabloo.com

*** Avondmaal: in de Bistro verbonden aan het centrum kiezen we voor een volwaardig buffet, zo tegemoet aan ieder zijn smaak.

Inschrijven:
Kan tot en met zondag 21 april 2024, via email naar davidsfonds.bekkevoort@gmail.com of op
016/63.37.21 of 0494/44.22.86 en wordt definitief wanneer je het bedrag overgeschreven hebt op onze rekening van Davidsfonds Bekkevoort – BE59 0682 1972 4326 – met als vermelding van je naam (namen).

Kostprijs:
Onze prijs is gebaseerd zonder extra’s en is als volgt samengesteld:
Koffie bij aankomst, middagmaal, avondmaal, twee of meerdere gidsen, inkomprijs en bus.
Dranken zijn niet inbegrepen.

Als Davidsfonds lid betaal je €95 pp, niet-leden betalen €115.

Praktisch:
We vertrekken stipt aan de kerk van Bekkevoort om 8 uur, zodanig dat we na een koffie om 10 uur kunnen starten. Voor 20 uur zijn we terug in Bekkevoort.

Iedereen van harte welkom, vanwege het bestuur

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.