Op verkenning in Henegouws Picardië: Enghien en Lessines

Daguitstap – Zaterdag 27 april 2019

Edingen is een middeleeuwse stad met een rijk en prestigieus verleden aan de grens van westelijk Henegouwen. De stad is trots op haar prachtige park van 182 ha dat in de lijst van Belangrijk Erfgoed van Wallonië is opgenomen.

l’Hôpital Notre Dame à la Rose” in Lessines is één van de oudste hospitalen van Europa! Een statig en authentiek architecturaal geheel. Een plek vol emoties ook, en duizend facetten om te ontdekken: zijn barokke kapel, de kruisgang, zijn tuinen, ziekenzaal, klooster… Een oord vol betovering waar zorg voor ziel en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn

Bij Brasserie de Silly wordt de expertise van het artisanaal bier brouwen al 6 generaties lang doorgegeven sinds 1850. De brouwerij is een referentie op het vlak van kwaliteit. Belgische en buitenlandse klanten waarderen de toegankelijkheid, klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Brasserie de Silly produceert een waaier aan Belgische bieren. Elk bier wordt op artisanale wijze gebrouwen met de beste grondstoffen : zuiver water, unieke gist waarvan enkel de meesterbrouwer het geheim kent, de beste hop en kwaliteitsmout.

Dagprogramma

TIP: Stevig schoeisel is aanbevolen, we zullen zowel binnen als buiten een eindje stappen!

De autocar vertrekt om 8u00 aan de kerk van Bekkevoort en brengt ons naar Edingen (Enghien). Daar worden we verwelkomd met koffie en ontbijtkoek, alvorens met gids het Park van Enghien te verkennen.

’s Middags rijden we naar restaurant “Le Tramasure” ( 13/20 in de Gault&Millau gids) in Lessines voor de lunch:
– Quiche du moment
– Cuisse de vollaille confite, sauce aux herbes
– Soufflé glacé à l’orange
(Gelieve bij inschrijving eventuele allergieen te vermelden)

Na de lunch bezoeken we “l’Hôpital Notre Dame à la Rose” in Lessines. We krijgen er een twee uur durende rondleiding onder begeleiding van twee deskundige gidsen.

Na ons hospitaalbezoek blazen we even uit bij een tas koffie en een stuk “tarte du Cayoteu“, de plaatselijke specialiteit. Ze heeft haar naam te danken aan de arbeiders die in de porfier- of kasseigroeven werkten. Hoofdingrediënten zijn: frangipane, ananas en bladerdeeg.

Daarna gaat het verder naar de “Brasserie de Silly” waar we na een rondleiding in de brouwerij de Silly-bieren zullen degusteren en een boterham zullen eten.

Dan is het tijd om terug richting Bekkevoort te rijden waar we rond 21u00 zullen aankomen.

Prijs 90 euro, met Davidsfonds Cultuurkaart 80 euro
In de prijs inbegrepen:
– Busreis
– Al de gidsen en toegangsgelden
– Koffie, ontbijtkoek in Edingen
– Middagmaal
– Koffie in de namiddag
– Boterhammen met beleg, bierdegustatie

Inschrijven
Davidsfonds Bekkevoort
bekkevoort@davidsfonds.net
Graag inschrijven voor 14 april 2019
Betaling kan via onze rekening:
IBAN BE59 0682 1972 4326 BIC GKCCBEBB – Davidsfonds Bekkevoort met vermelding  Uitstap Edingen-Lessen.

Het bestuur:
Jules, Reinoud, Isabelle, Paul, Mia, André

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.