Nu denken aan dan! Wegwijs in het web van wilsverklaringen rondom het levenseinde

De vooruitgang van de geneeskunde geeft ons allen de kans om langer te leven, maar de vraag is voor velen “hoe zijn we er dan aan toe?” Wij willen ook zoveel als mogelijk zelf inspraak in de medische begeleiding en het streven naar kwaliteit van leven, tot in onze laatste levensdagen. De wetgever heeft hierop ingespeeld door het uitvaardigen van verschillende wetten en procedures…Sinds de goedkeuring van de wet op de euthanasie (2002) heeft de wetgever het ook mogelijk gemaakt wilsverklaringen rondom het einde van het leven te schrijven. Velen kunnen echter door de bomen het bos niet meer zien.
Daarom zal Paul Schotsmans op vrijdagavond 24 april in Zaal De Kring Bekkevoort om 19u30 een toelichting geven bij het schrijven van wilsverklaringen rondom het levenseinde. De wet op de orgaandonatie, de euthanasie en de palliatieve zorg, de patiëntenrechtenwet, e.a. zullen hierbij aan bod komen.
Deze avond is bedoeld als een informatie- en verhelderingsavond voor diegenen die zich hierop willen voorbereiden, maar ook voor hen die anderen hiermee willen helpen.
We sluiten de avond af met een drankje waarbij er nog rustig kan nagepraat worden.

Paul is naast bestuurslid van Davidsfonds Bekkevoort ook professor aan de KU Leuven.
Dit zijn enkele van zijn titels:
Professor Medische Ethiek, Faculteit Geneeskunde, KU Leuven
Vice-Chair Belgian Federal Advisory Committee on Bioethics
Program Director Erasmus Mundus Master of Bioethics
President Holy Spirit College, KU Leuven

De lezing gaat door op vrijdag 24 april om 19u45 in parochiezaal De Kring
Staatsbaan 21a Bekkevoort

De toegang is gratis, maar gelieve toch uw aanwezigheid voor 20 april 2015 te bevestigen bij Jules Vlaeyen (016 63 37 21) of bij de andere bestuursleden (Reinoud Mertens, André Pypen, Mart Broos, Paul Schotsmans) – of via mail bekkevoort@davidsfonds.net of via het contactformulier op onze website.

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.