De rol van het militair ziekenhuis in tijden van terrorisme

Lezing door Guy Borgers

Geneesheer Kolonel Guy Borgers is directeur van het Militair Hospitaal en inwoner van Assent.

Woensdag 22 maart 2017
20u30 – 22u00
Polyvalente Zaal Bibliotheek
Eugeen Coolsstraat 17a
3460 Bekkevoort

22 maart 2016 is een datum die voor  België wellicht even belangrijk is als 9/11 voor de  USA.
Op deze dinsdag werd het land immers opgeschrikt door twee terroristische aanslagen in Brussel: een eerste bomaanslag op de luchthaven in Zaventem, gevolgd door een tweede aanslag op de metro in de Europese wijk in het ochtendlijke spitsuur.  Het bilan was zwaar en tot dan toe ongezien voor ons land: 35 doden en meer dan 350 gekwetsten.
Het Militair Hospitaal in Brussel heeft op 22 maart een belangrijke rol gespeeld in de opvang van de slachtoffers van deze bomaanslagen.
De eerste medische urgentieteams ter plaatse in Zaventem waren afkomstig van het Militair Hospitaal, en in het totaal zijn er die dag 93 slachtoffers afgevoerd naar het Militair Hospitaal te Neder over Heembeek.
Ook de dagen die volgden op de aanslagen waren zeer hectisch voor het Militair Hospitaal: de opvang van de families van gekwetste en vermiste slachtoffers, de identificatie van de dodelijke slachtoffers van Maalbeek, de verdere verzorging van een aantal slachtoffers van de ramp,…
Op 22 maart 2017, de eerste verjaardag van deze ramp, zal Geneesheer Kolonel Guy Borgers, directeur van het Militair Hospitaal en inwoner van Assent sinds 1989, een uiteenzetting geven over de rol van het Militair Hospitaal in de opvang van de slachtoffers van de terroristische aanvallen van 22 Maart en de rol van het Militair Hospitaal in de rampenplanning in Brussel en op nationaal gebied.

Allen welkom.

Inschrijven voor 19 maart

Davidsfonds Bekkevoort
Jules Vlaeyen , tel.016 63 37 21
bekkevoort@davidsfonds.net

Bibliotheek Bekkevoort, tel. 013 46 05 55
bekkevoort@bibliotheek.be

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.