Lezing Audrey & Anne door Jolien Janzing

Na haar succesvolle lezingentournee over Charlotte en Emily Brontë in Brussel (roman De Meester) heeft Jolien Janzing een nieuwe lezing klaar: Audrey en Anne (naar aanleiding van de publicatie van de gelijknamige roman). Gebaseerd op waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek vertelt Jolien het verhaal van de jeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank, twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw.
Met unieke beelden, filmfragmenten en muziek uit de jaren dertig en veertig.
Lente, 1929 Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Wanneer: Maandag 2 oktober 2017 om 20u00

Waar: Bibliotheek Bekkevoort, Eugeen Coolsstraat 17A, 3460 Bekkevoort

Deelname: gratis

Inschrijven voor 26 september 2017:
Bibliotheek: bekkevoort@bibliotheek.be of 013/460 555
Davidsfonds Bekkevoort: bekkevoort@davidsfonds.net of 016/633 721

 Jolien Janzing

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.