Les Poilus

Tg WUIVEND RIET speelt LES  POILUS

Donderdag 18 oktober 2018
Zaal De Kring
Bekkevoort
20u00

Vrij naar de boeken en personages van Ellen N. La Motte en Mary Borden, verpleegsters aan het front in de Westhoek tijdens W.O.I.

Het stuk vertelt over de vlucht naar het front van twee eenzame vrouwen, over hun vriendschap, hun verboden liefde en hun bewustwording tegen het canvas van de slachting van WOI en de opkomst van Suffragettes.

LES POILUS beschrijft ook vrank en vrij het leven en sterven in de hospitaaltenten achter de frontlinie. En het absurde lot van Vlaamse soldaten die als kanonnenvlees worden opgeofferd door de Franstalige legerleiding.

LES POILUS wordt begeleid met live muziek, film en choreografie. Het is een sferisch-psychologische confrontatie met de gruwel van WO I, die ironisch genoeg, ook ook onze “moderne tijden” aankondigde…

LES POILUS is geen geschiedenisles of re-enactment. Het is een voorstelling van vandaag, over de noodzaak om 100 jaar WOI te blijven herdenken, nadat de toespraken van 2014 verstomd zijn.

LES POILUS ging in première in september 2016 en reist momenteel (en dit tot en met december 2018) door Vlaanderen en Nederland.

Cast                NATHALIE HASPESLAGH,  ELLEN VAN DE POEL,
                           DIRK DE DEKEN, YORGO FONTAINE

Scenografie            THOMAS STEVENS & DIETER DRESSELAERS

Choreografie          SYLVIE HUYSMAN

Tekst & regie                    ED VANDERWEYDEN

Tg WUIVEND RIET – www.wuivendriet-writeon.be

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.