Uitstap De Arenbergs – M Museum – Leuven – 9 december 2018

Macht en Schoonheid
De Arenbergs

De tentoonstelling Macht en Schoonheid. De Arenbergs brengt je binnen in de bijzondere wereld van de adellijke familie Arenberg. Maak er via schilderijen, wandtapijten, prenten en andere kunstobjecten kennis met het geslacht Arenberg. Maar word net zo goed verrast door de riante levensstijl en zin voor pracht en praal van deze cultureel vooraanstaande familie.

Het huis Arenberg maakt sinds de 17de eeuw deel uit van de hoge Europese adel. In deze tentoonstelling maak je kennis met het wel en wee van deze hooggeplaatste familie, hun politieke en militaire lotgevallen, economische impact, kosmopolitische levensstijl en bijzondere interesse voor kunst en cultuur. Een gids laat je kennismaken met de familie aan de hand van kunstwerken en nooit eerder getoonde stukken uit binnen- en buitenland.

Praktisch:
Met Davidsfonds Cultuurkaart: 15 euro  / zonder 20 euro.
Betaling kan via onze rekening:
IBAN BE59 0682 1972 4326 BIC GKCCBEBB – Davidsfonds Bekkevoort
met vermelding ‘M Museum’.
Vertrek (carpooling) om 13u30 aan de kerk van Bekkevoort, of afspraak aan de ingang van het museum M om 14u15 (geef een seintje aan Jules zodat we niet nodeloos staan te wachten aan de kerk).

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.