COVID-19 — Daguitstap zondag 26 april 2020 wordt uitgesteld!

Wegens het coronavirus boeken we de uitstap naar Antwerpen om naar het najaar.
De leden die reeds ingeschreven en betaald hebben, zullen het gestorte bedrag terugkrijgen.

Ook al is het nog volop winter, toch kijken we al enthousiast uit naar onze daguitstap op 26 april.
We bezoeken enkele pareltjes in Antwerpen. Starten doen we met een geleid bezoek aan het Red Star Line Museum. Na de lunch bij Jeanty’s bezoeken we het diamant- en zilvermuseum Diva aan de Suikerrui.We sluiten de dag af bij Stadsbrouwerij De Koninck langs de Mechelse Steenweg.
Violletacars verzorgt het vervoer.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt tot 30.
De volgorde van inschrijven is bepalend!

Programma:

 • 8u00 Afspraak in Bekkevoort aan de kerk
 • 9u30: Red Star Line Museum
  (tickets individueel te kopen – gidsen in de prijs inbegrepen)
 • Jeanty’s – middageten
  Driegangen-maaltijd met de keuze uit vis (victoriabaars) of vlees( biefstuk).
  We starten met soep en eindigen met een dessertje.
  Geef je keuze (vis/biefstuk) door bij je inschrijving.
  Drank is zelf te betalen.
 • Diva Museum
 • 16u30 Brouwerij De Koninck
 • Terug thuis rond 19u30

Red Star Line Museum
In het Red Star Line Museum vind je geen typische museumcollectie. Verwacht geen eindeloze rijen glazen kasten vol snuisterijen uit de negentiende eeuw of scheepsonderdelen. Nee, het Red Star Line Museum heeft een heel atypische collectie. Het verzamelt en beheert vooral verhalen. Audiovisuele getuigenissen en geschreven documenten. Tot op vandaag is het museum nog steeds op zoek naar verhalen uit de periode 1873 tot 1935.

meer info

Diva Museum
Antwerpen en diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom brengt DIVA een onvergetelijke beleving rond de betoverende wereld van diamant.
DIVA kiest voor baanbrekend vakmanschap en creativiteit, wat zich vertaalt in enerzijds aandacht voor hoogtechnologische deskundigheid en anderzijds regionaal innovatief talent. Tijdelijke tentoonstellingen plaatsen DIVA’s kernverhaal over Antwerpen, wereldcentrum voor diamant, in een breder perspectief.
DIVA is het referentiepunt voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Het is een bruisend, interactief kenniscentrum waar de creatieve industrie de nodige inspiratie vindt om Antwerpen net als in het verleden ook in de toekomst blijvend op de kaart te zetten.

meer info

Brouwerij De Koninck
Sinds jaar en dag worden de bieren van De Koninck, waaronder het befaamde “Bolleke”, gebrouwen  aan de Mechelsesteenweg. Stadsbrouwerij De Koninck opende in 2015 een belevingscentrum en zette daarmee zijn deuren open voor het grote publiek. In het centrum volg je een parcours waarbij je het verhaal van de brouwerij hoort, ziet en proeft. Ook op de site van De Koninck vind je een culinair mini-stadje, waar je chocolade, kaas, vleeswaren en brood proeft en waar je zelfs op restaurant kan.

meer info

Jeanty’s
Traditionele Frans-Belgische keuken met een creatieve toets.
Als sinds jaar en dag staat het restaurant Jeanty’s gekend voor zijn kwaliteitsvolle keuken. Gelegen op de Lijnwaadmarkt 5/7 in de schaduw van de Antwerpse kathedraal en op een steenworp van de groenplaats en de grote markt van Antwerpen.

meer info

Prijs 90 euro, met Davidsfonds Cultuurkaart 80 euro
In de prijs inbegrepen:
– Verplaatsing per bus (Violletacars)
– De gidsen en toegangsgelden – behalve Red Star Line Museum
– Middagmaal
– Bierdegustatie

Inschrijven
Davidsfonds Bekkevoort
bekkevoort@davidsfonds.net
of via google forms
Graag inschrijven voor 14 april 2020
Betaling kan via onze rekening:
IBAN BE59 0682 1972 4326 BIC GKCCBEBB – Davidsfonds Bekkevoort met vermelding  Daguitstap Antwerpen

Het bestuur:
Jules, Reinoud, Isabelle, Paul, Mia, André

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.