Vers Geperst -18 september 2022

Beste Davidsfondsleden,

Het voorbije half jaar heeft het Davidsfonds heel wat veranderingen ondergaan en dit op heel wat vlakken. Je zal het misschien ook al wel  opgemerkt hebben aan eerdere berichtgevingen of via de website. Na intensief overleg is er een nieuw concept ontstaan waar de focus van “samen cultuur beleven“ nog meer benadrukt wordt. Als voorbeeld verwijzen we graag naar het tweemaandelijks ledenblad ‘Het Accent’.
Wat voor ons als lokale afdeling het belangrijkste punt hierbij was is  hoe de vernieuwde lidmaatschapsformule zou ingevuld worden.
Uiteindelijk werd het een positief verhaal : de prijs werd verlaagd van €40 naar €29, met behoud van alle ledenvoordelen enerzijds en de lokale verenigingen die niet werden vergeten anderzijds.

Wat verandert er nu praktisch:

Het lidgeld moet effectief betaald worden (dus kan niet meer gebeuren door aankoop van boeken ).

Het boekenpakket is echter nog steeds aanwezig. Ze worden op een aangename manier gepresenteerd en je kan er naar hartenlust in bladeren/ kijken om je keuze zo goed mogelijk te maken én boeken kunnen uiteraard ter plaatse dan ook besteld worden. 

Ook de cultuurgids werd serieus aangepast, het is niet meer het format van wat we gewoon waren maar het is een vademecum geworden voor wat het Davidsfonds staat.
Iedereen krijgt ter plaatse een exemplaar om mee te nemen. 

De registratie van je lidmaatschap kan via de website van het Davidsfonds nationaal of ter plaatse op onze ledendag.
Het startschot van “Vers Geperst” werd reeds gegeven op 1 september 2022 . Elk lid heeft via zijn e-mailadres  een uitnodiging gekregen om zijn/haar  lidmaatschap te vernieuwen.
Diegenen die dit reeds zelf in orde hebben gebracht,  laat dit geen reden zijn om niet langs te komen.
Voor diegenen die niet zo handig zijn met de computer : jullie kunnen dit ter plaatse in orde brengen onder leiding van onze computerdeskundige André die de nodige logistieke ondersteuning zal geven.

Zoals gewoonlijk stellen we die dag ook ons jaarprogramma voor. Dat heeft ondertussen wat meer vorm gekregen en we hebben toch wel wat verrassingen voor jullie in petto.

Hopelijk zijn deze nieuwe mededelingen duidelijk want het is een grote boterham geworden. Maar alle vragen hierrond zijn uiteraard welkom.
Kan je omwille van praktische of andere redenen er niet zijn, geen nood, sowieso mag je van ons verwachten dat wij je na 18 september 2022 gaan contacteren en vragen om je lidmaatschap te vernieuwen.

Goede gewoontes moet je behouden en dus kan het ook niet anders dan dat we jullie ter plaatse vergasten op een hapje en een drankje van goeden huize.                      Alvast van harte welkom, fijn om jullie terug te mogen verwelkomen.

We hebben een agenda opgesteld voor het volgende Davidsfonds werkjaar.
Concrete details worden nog ingevuld.

  • Zondag 18 september 2022 : Vers Geperst (Polyvalente zaal Bekkevoort)
  • Zaterdag 22 oktober 2022: uitstap naar Sint Truiden
  • Van 11 tot 13 november 2022 : Champagneweekend (Chateau Launois is gereserveerd…)
  • Donderdag 17 november 2022 : Nacht van de geschiedenis – lezing
  • Zaterdag 10 december 2022: Tongeren expo Het Romeinse rijk door de lens van Alfred Seiland
  • Zondag 22 januari 2023 : Toast Literair
  • Tweejaarlijkse reis 18 tot 21 mei 2023 – waarschijnlijk naar Salzburg

Het bestuur

Dit bericht is geplaatst in bestuur. Bookmark de permalink.