Stile Galante

Tussen Bach en Mozart
ensemble STILE E GUSTO: Ilse barbaix (hobo) & Dieter Handenhove (orgel)

Zondag 18 juni 2023 om 16u
In de Sint-Laurentiuskerk van Molenbeek (Molenbeek-Wersbeek, Bekkevoort)

‘Stijlbewust’ en met ‘goede smaak’, daarvoor staat het ensemble Stile e gusto. Vanuit hun gemeenschappelijke liefdes voor kamermuziek en historisch verantwoorde uitvoeringspraktijk bouwden Ilse Barbaix op hobo en Dieter Van Handenhoven aan het orgel een knap repertoire uit als muzikaal duo. Apart verdienden ze hun sporen in verschillende gerenommeerde ensembles en orkesten. Beide muzikanten traden dan ook al eerder op voor de Tiense Orgelkring, maar in Molenbeek voor het eerst samen.

In het programma Stile Galantetussen Bach en Mozart horen we naast muziek van Bachs bekendste zoon Carl Philipp Emanuel Bach en van Bachs bekendste leerling Johan Ludwig Krebs een sonate voor hobo en orgel van Frantisek (Franz) Benda, die samenspeelde met Carl Philipp Emanuel Bach in de hofkapel van Frederik II, enkele orgelstukken van de orgelspelende Augustijnenmonnik Theodor Grünberger en een partite voor hobo en orgel van de net als Bach in Eisenach geboren Johann Wilhelm Hertel.
Het fraaie landelijke kerkje van Molenbeek is het prachtige decor voor al deze galanterieën. Traditiegetrouw bieden wij u na het concert een kopje koffie aan met een stukje gebak.

Toegangsprijs: 12 euro / 8 euro leden TOK en Davidsfonds Bekkevoort / 3 euro jeugdleden
Betalen ter plaatse

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.