Circus Ronaldo: Fidelis fortibus

GC den egger, Scherpenheuvel
Vrijdag 14 april 2017 – 20u00

Circus Ronaldo (c) Vincent Schiphorst

Circus Ronaldo (c) Vincent Schiphorst

Je betreedt een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown (Danny Ronaldo) is overgebleven en weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond de cirkel van verkleurd zaagsel: de koorddanseres, de witte clown met zijn trompet, de directeur, …

Hij is alleen, maar alle andere personages spelen want hij houdt ze in leven. Als er publiek komt, speelt hij trouw en plichtsbewust. De blaasinstrumenten klinken nog steeds alsof er werkelijk iemand op speelt. Het publiek is medeplichtig aan het in stand houden van het illusionaire ‘grote’ spektakel. Het applaus, de lachsalvo’s, … Het klinkt nog steeds live, als een werkelijkheid. Weggaan zal hij nooit. Of misschien toch? Maar is dat dan opgeven? Ontrouw zijn?

Fidelis Fortibus is grappig en poëtisch, met een warme menselijke humor en een licht lugubere melancholie door de bijna absurde verbondenheid van de oude circusfamilies.

August Nihoulstraat 74
3270 Scherpenheuvel

Inschrijven bij
Jules Vlaeyen , tel.016 63 37 21
bekkevoort@davidsfonds.net

Kostprijs met Davidsfonds Cultuurkaart is 18 euro, zonder Cultuurkaart 20 euro.

Van harte welkom,
Het bestuur

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.