Nacht van de Geschiedenis – dinsdag 20 maart 2018

Christenen in het Midden-Oosten. Hebben ze een toekomst ?
Lezing door Herman Teule

Polyvalente Zaal
Bibliotheek Bekkevoort
Eugeen Coolsstraat 17 A
3460 Bekkevoort

Dinsdag 20 maart 2018
19u30
Deelnameprijs  met Davidsfonds Cultuurkaart 5 euro, zonder 7 euro

In deze voordracht gaan we in op de problemen waar de christenen in het Midden-Oosten voor staan: islamitisch fundamentalisme, politieke dictatuur, economische chaos en de aantrekkingskracht van het westen. We beginnen met een historische inleiding om de complexe werkelijkheid van het oosters christendom enigszins te kunnen vatten om van daar uit door te stoten naar de huidige situatie.

Herman Teule

CV: Herman Teule, emeritus hoogleraar Universiteit Nijmegen en Leuven, oud-directeur instituut oosters christendom, Universiteit Nijmegen, consultor congregatie oosterse kerken, Rome (tot 2015), Pro oriente (Wenen). Publicaties op het gebied van de betrekkingen oosters christendom en islam. Recente publicatie: Handboek oosters christendom (red., samen met A. Brüning), Leuven, 2018

Inschrijven
Davidsfonds Bekkevoort
bekkevoort@davidsfonds.net

Jules Vlaeyen
016 63 37 21

Iedereen is van harte welkom!

De Nacht van de Geschiedenis is een organisatie van Davidsfonds
Alle activiteiten zijn verzameld op de website http://www.nachtvandegeschiedenis.be/

//fotoalbum.davidsfondsbekkevoort.be/#!album-21

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.