Davidsfonds Bekkevoort gaat vreemd….

Op zondag 10 februari 2019 gaan we met Davidsfond Bekkevoort vreemd. Dit wil zeggen dat we deelnemen aan een activiteit die door een andere organisatie wordt ingericht.

Het bisdom Hasselt organiseert een begeleide tocht door Leuven met als thema ‘geloof en wetenschap’. Onderweg ontmoeten we een sterrenkundige die gefascineerd is door de wetten van de fysica en de logische wetten van het heelal. Tegelijk vertelt hij gepassioneerd over zijn geloof. Een theoloog brengt ons naar mysterieuze klokken die de namen van proffen van lang geleden dragen. Een geneticus helpt ons om onze eigen genetische eigenschappen te ontdekken. Een fysicus vertelt autobiografisch over haar zoektocht vanuit ongeloof naar geloven vandaag. Een farmaceutische wetenschapper en een dokter vertellen over hoe hun engagement méér is dan een keuze. Deze wetenschappers brengen ons naar onbekende, unieke stukken van de stad zoals een anatomisch theater, een museum voor dierkunde en een lift die ons doet duizelen.

Plaats en datum: Leo XIII-Seminarie Tiensestraat 112 Leuven
                               zondag 10 februari van 13u30 tot 17u00

Prijs: volwassene 5 euro
          kinderen onder 12 jaar: gratis

Praktisch:
Er wordt voor een vieruurtje gezorgd dat gezellig binnen opgegeten wordt.
Voor de allerkleinsten breng je een buggy of draagzak mee.
Breng warme kleren en eventueel regenkleren en fluohesjes mee.

Indien je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar reinoud.kathleen@telenet.be met vermelding van de namen van de deelnemers. Dan zal Reinoud alles verder coördineren.

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.