“De lange tocht” door Professor Johan Swinnen

Donderdag 2 mei 2019 – 20:00u
Raadzaal Bekkevoort


Prof. Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Zes jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven… Intussen heeft hij die belofte mogen waarmaken.
Met meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Johan vertelt over zijn lange tocht als kanker- onderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op weg naar Compostela en schetst hij hoe ook het kankeronderzoek een lange tocht heeft af- gelegd. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop. ‘Als we echt willen, kunnen we veel bereiken’. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis!
Wij voorzien een collecte- bus voor wie een gift wil doen.
Het ingezamelde bedrag gaat volledig naar wetenschappelijk kankeronderzoek.

Of steun het Leuvens kankerinstituut – LKI
https://www.uzleuven-kuleuven.be/lki/
Praktisch 
Wanneer: Donderdag 2 mei 2019 om 20 uur 
Waar: Raadzaal van het gemeentehuis, E. Coolsstraat 17 in Bekkevoort 

Meer info en inschrijven: Corinne Daerden – 016 35 96 00, leuven@cm.be of www.cm.be/agenda

Organisatie: 
CM Bekkevoort i.s.m. Cultuurraad Bekkevoort, Bibliotheek Bekkevoort,
Davidsfonds Bekkevoort, Pasar Bekkevoort, KVLV Bekkevoort


Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.