Twee boeiende musea in Tongeren: een ware ontdekking Zaterdag 2 maart 2019

Davidsfonds Bekkevoort heeft al meerdere keren Tongeren bezocht.
Op deze uitstap bezoeken we onder leiding van ervaren gidsen twee musea. We vergeten ook niet de levensgenieter: een drankje tussen de twee bezoeken en op vrije basis een brasseriebezoek aan het einde van de dag (uiteraard liefst met de geïnteresseerden allemaal samen).

Om 11u30 vertrekken we via Carpooling aan de kerk in Bekkevoort.

Om 13u bezoeken we – met gids –  het Teseum
Teseum, Museumkwartier 2, Tongeren

Tongeren fascineert met haar religieus en waardevol verleden. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek herbergt namelijk één van de grootste en rijkste kunstschatten uit de Lage Landen.

Verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes zijn topstukken.

Deze kerkschat herontdek je in het Teseum. De waardevolle voorwerpen zijn het middelpunt van de tentoonstelling. Je krijgt zo meer inzicht over hun functie, betekenis en gebruik.

De verschillende museumthema’s nemen je mee naar het fascinerende verhaal achter de schatten.

Om 15u nemen we tijd voor een drankje.

Om 16u bezoeken we – met gids – de Stonehenge tentoonstelling.

Stonehenge is wereldberoemd. Jaarlijks reizen meer dan 1,5 miljoen mensen naar het zuiden van Engeland om de mysterieuze steencirkel te bewonderen. In het Gallo-Romeins museum in Tongeren vertellen we het verhaal van de mensen achter de stenen. 

Wat heeft hen 5000 jaar geleden bezield om samen te beginnen bouwen? Waarom net daar, op die plek? En hoe gingen ze concreet te werk? Welke plaats had het monument in hun leven? We krijgen hierop antwoorden: men neemt je mee … voorbij het mysterie. 

Om 18u is er voor wie dat wenst, vrij, maar met alle deelnemers die dit wensen samen, een bezoek aan brasserie De Kleine Graaf (Ginstraat 31, Tongeren) om de dag af te sluiten.

Deelnameprijs  met Davidsfonds Cultuurkaart 25 euro, zonder cultuurkaart 30 euro
Brasseriebezoek niet inbegrepen

Inschrijven
Davidsfonds Bekkevoort bekkevoort@davidsfonds.net
Graag inschrijven voor 23 februari 2019

Betaling kan via onze rekening: IBAN BE59 0682 1972 4326 BIC GKCCBEBB – Davidsfonds Bekkevoort met vermelding  Uitstap Tongeren

Davidsfonds Bekkevoort
Reinoud, Jules, Paul, Mia, Isabelle, Andre

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.